Ενδοδοντική Θεραπεία

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Η ενδοδοντική θεραπεία ή αλλιώς απονεύρωση είναι η θεραπευτική διαδικασία που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των παθήσεων του πολφού των δοντιών, όταν αυτός έχει μολυνθεί η τραυματιστεί και η φλεγμονή του είναι μη αντιστρεπτή. Συνήθως αποτελεί τη μοναδική λύση που προλαμβάνει την απώλεια δοντιού.

Πότε ένα δόντι χρειάζεται απονεύρωση η (Συμπτώματα)?:
-πόνος στην μάσηση(πίεση)
-ευαισθησία στο κρύο η στο ζεστό
-αυτόματος πόνος
-αλλα διαγνωστικά στοιχειά ύστερα από ακτινογραφίες και κλινική εξέταση

Πως προκαλείται βλάβη στο νεύρο του δοντιού

-προχωρημένη τερηδόνα
-τραυματισμός του δοντιού
-περιοδοντικά προβλήματα
-κατάγματα που επηρεάζουν το νεύρο

Η ενδοδοντική θεραπεία χρειάζεται 1-3 ραντεβού για την ολοκλήρωση της ανάλογα με την σοβαρότητα της βλάβης.

Στο 1ο ραντεβού και ύστερα από τοπική αναισθησία καθαρίζεται και απολυμαίνεται ο πολφός του δοντιού με ειδικά μικροεργαλεια άλλα και χρηση laser. Τοποθετούνται φαρμακευτικά σκευάσματα μέσα στους σωλήνες του δοντιού τα οποία βοηθάνε στην καταπολέμηση των μικροβίων άλλα και την ελαχιστοποίηση του πόνου. Τέλος το δόντι καλύπτεται με προσωρινό σφράγισμα.

Στο δεύτερο ραντεβού η διαδικασία της απολύμανσης του δοντιού επαναλαμβάνεται , γίνεται μέτρηση με ειδικό μηχάνημα άλλα και με ακτινογραφίες για να βεβαιωθούμε ότι έχει επιτευχθεί η ολική απομάκρυνση του νεύρου. Εφόσον ο οδοντίατρος κρίνει την απουσία μικροβιακοί φορτίου απτις ρίζες του δοντιού, αυτές σφραγίζονται με βιοσυμβατα υλικά.

Στο τρίτο ραντεβού γίνεται επανέλεγχος και το τελικό σφράγισμα του θεραπευμένου δοντιού.
Στα δόντια με εκτεταμένες βλάβες κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση στεφάνης για την προστασία του καθότι τα απονευρωμένα δόντια με τα χρόνια γίνονται εύθραυστα και υπάρχει κίνδυνος κατάγματος.

More To Explore

Uncategorized

Εφαρμογές Laser

Αισθητική Ουλοπλαστική Έχει ως σκοπό την διαμόρφωση του όριου του ούλος για αισθητικούς λόγους. Θεραπεία Περιστεφανίτιδας Είναι μια επώδυνη φλεγμονή

Uncategorized

Γενική Οδοντιατρική

Γενική οδοντιατρική καθαρισμος: Αποτρύγωση Home/Αποτρύγωση Σφραγισματα: Εμφράξεις Home/Εμφράξεις Απλές/Σύνθετες Εμφράξεις Είναι τα αισθητικά σφραγίσματα όπου χρησιμοποιούμε 1 ή περισσότερες ρητίνες.