Χειρουργική στόματος

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Στην κλινική μας εκτελούνται ένα πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων, που καλύπτουν το μεγαλύτερο εύρος επεμβάσεων στην περιοχή της στοματικής κοιλότητας.

-Χειρουργική εξαγωγή έγκλειστων δοντιών (φρονιμίτες
Ο τρίτος γομφίος η αλλιώς φρονιμίτης συχνά στερείται του χώρου για να ανατείλει πλήρως .Ο έγκλειστος φρονιμίτης δημιουργεί προβλήματα προκαλώντας φλεγμονή στους ιστούς που τον περιβάλλουν (περιστεφανιτιδα), τερηδονισμό του γειτονικού δοντιού, συνεχή τραυματισμό της περιοχής της παρειάς (μάγουλο) κλπ.
Ο φρονιμίτης αφαιρείται με μια μικρή χειρουργική επέμβαση με τοπική αναισθησία. Συγκεκριμένες τεχνικές άλλα και ο χρόνος διάρκειας του χειρουργείου καθορίζουν την ομαλή διεξαγωγή της επέμβασης και την καλή μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς.

(Συμφωνά με της τελεύτιεστε έρευνες ο φρονιμίτης εκλειπόμενη σε όλο και περισσότερα νεαρά άτομα , δείγμα την εξελικτικής ιδιότητας του ανθρώπου και της φύσης.)

-Ακροριζεκτομες
Οταν ένα δόντι νεκρώνεται , μικροβιακό φορτίο απτήν ριζά του μολυσμένου δοντιού προωθείται στο οστουν δημιουργώντας φλεγμονή και ακροριζικες κυστες. Συνηθως οι κυστες αυτές μπορούν να θεραπευτούν με μια απλή ενδοδοντικής θεραπεία (απονεύρωση).
Στην περίπτωση που έχουμε μεγάλες βλαβες οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με απονεύρωση τότε επεμβαίνουμε μικροχειρουργικα ωστε να καθαριστει η μολυσμένη περιοχή γύρω απτήν ριζά του δοντιού.
Αφου καθαριστεί επιμελώς η περιοχή πλέον ο οργανισμός μπορεί να ξεκινήσει την επουλωτική διαδικασία.
-Βιοψίες σε Χειρουργική αφαίρεση κυστών και καλοηθών όγκων
Καλοήθεις όγκοι μπορεί να εντοπιστούν σε μαλάκα η σκληρά μόρια στην στοματική κοιλότητα. Η χειρουργική αφαίρεση τους μας επιτρέπει να τους εξετάσουμε ιστολογικά σε εξειδικευμένο εργαστήριο και έτσι να αποκλείσουμε την περίπτωση κακοήθειας.
-Εκτομη χαλινου
Οι χαλινοί βοηθούν στην σωστή λειτουργιά της γλωσσάς άλλα και του χείλους. Όταν αυτοί είναι υπερτροφικοί δημιουργούν προβλήματα όπως υφιζηση των ούλων στα μπροστινά κάτω δόντια και δυσκολία στην ομιλία .Για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων πραγματοποιείται μερική η ολική εκτομη χαλινού . Σε τέτοιου είδους χειρουργεία συνισταται η χρηση laser ωστε να ειναι αναίμακτα αλλα και για την μείωση των μετεγχειρητικών συμπτωματων

-Περιοδοντικές Θεραπείες

Σε περιπτώσεις με έντονα περιοδοντικά προβλήματα απαιτείται η χειρουργική διάνοιξη της περιοχής ώστε να αποκτήσει ο οδοντίατρος πρόσβαση και ορατότητα. Αφου καθαριστει καλα η περιοχη γινεται χρηση ειδικων σκευασματων και αναγενητικων παραγοντων ωστε να επιτυχουμε ενα υγιες και σταθερο οστο.

More To Explore

Uncategorized

Εφαρμογές Laser

Αισθητική Ουλοπλαστική Έχει ως σκοπό την διαμόρφωση του όριου του ούλος για αισθητικούς λόγους. Θεραπεία Περιστεφανίτιδας Είναι μια επώδυνη φλεγμονή

Uncategorized

Γενική Οδοντιατρική

Γενική οδοντιατρική καθαρισμος: Αποτρύγωση Home/Αποτρύγωση Σφραγισματα: Εμφράξεις Home/Εμφράξεις Απλές/Σύνθετες Εμφράξεις Είναι τα αισθητικά σφραγίσματα όπου χρησιμοποιούμε 1 ή περισσότερες ρητίνες.