ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Χειρουργική Στόματος

Στην κλινική μας εκτελούνται ένα πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων, που καλύπτουν το μεγαλύτερο εύρος επεμβάσεων στην περιοχή της στοματικής κοιλότητας.

Χειρουργική εξαγωγή έγκλειστων δοντιών (φρονιμίτες)

Ο τρίτος γομφίος η αλλιώς φρονιμίτης συχνά στερείται του χώρου για να ανατείλει πλήρως. Ο έγκλειστος φρονιμίτης δημιουργεί προβλήματα προκαλώντας φλεγμονή στους ιστούς που τον περιβάλλουν (περιστεφανίτιδα), τερηδονισμό του γειτονικού δοντιού, συνεχή τραυματισμό της περιοχής της παρειάς (μάγουλο) κλπ.
Ο φρονιμίτης αφαιρείται με μια μικρή χειρουργική επέμβαση με τοπική αναισθησία. Συγκεκριμένες τεχνικές άλλα και ο χρόνος διάρκειας του χειρουργείου καθορίζουν την ομαλή διεξαγωγή της επέμβασης και την καλή μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς.

(Σύμφωνα με της τελευταίες έρευνες ο φρονιμίτης εκλειπη σε όλο και περισσότερα νεαρά άτομα , δείγμα την εξελικτικής ιδιότητας του ανθρώπου και της φύσης.)

Ακροριζεκτομές

Όταν ένα δόντι νεκρώνεται , μικροβιακό φορτίο απ΄την ριζά του μολυσμένου δοντιού προωθείται στο οστό δημιουργώντας φλεγμονή και ακροριζικές κύστες. Συνήθως οι κύστες αυτές μπορούν να θεραπευτούν με μια απλή ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση).
Στην περίπτωση που έχουμε μεγάλες βλάβες οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με απονεύρωση τότε επεμβαίνουμε μικροχειρουργικά ώστε να καθαριστεί η μολυσμένη περιοχή γύρω απ’την ριζά του δοντιού.
Αφού καθαριστεί επιμελώς η περιοχή πλέον ο οργανισμός μπορεί να ξεκινήσει την επουλωτική διαδικασία.

Βιοψίες σε Χειρουργική αφαίρεση κυστών και καλοηθών όγκων

Καλοήθεις όγκοι μπορεί να εντοπιστούν σε μαλάκα η σκληρά μόρια στην στοματική κοιλότητα. Η χειρουργική αφαίρεση τους μας επιτρέπει να τους εξετάσουμε ιστολογικά σε εξειδικευμένο εργαστήριο και έτσι να αποκλείσουμε την περίπτωση κακοήθειας.

Εκτομή χαλινού

Οι χαλινοί βοηθούν στην σωστή λειτουργιά της γλώσσας άλλα και του χείλους. Όταν αυτοί είναι υπερτροφικοί δημιουργούν προβλήματα όπως υφίζηση των ούλων  και δυσκολία στην ομιλία .Για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων πραγματοποιείται μερική η ολική εκτομή χαλινού . Σε τέτοιου είδους χειρουργεία συνιστάται η χρήση laser ώστε να είναι αναίμακτα αλλά και για την μείωση των μετεγχειρητικών συμπτωμάτων.