ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οδοντική Προσθετική

Η οδοντική προσθετική ασχολείται με τα προβλήματα της έλλειψης δοντιών, της αισθητικής και της σύγκλισης. Βασικό κριτήριο είναι η λειτουργικά σωστή και αισθητικά υψηλή αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων.

Ολοκεραμικές και μεταλλοκεραμικές στεφάνες (Θήκες και γέφυρες)

Χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση οδοντικών κενών άλλα και κατά περίπτωση για την προστασία δοντιών που διατρέχουν κίνδυνο κατάγματος(όπως τα απονευρωμένα δόντια).

Ακροριζεκτομές

Όταν ένα δόντι νεκρώνεται , μικροβιακό φορτίο απ΄την ριζά του μολυσμένου δοντιού προωθείται στο οστό δημιουργώντας φλεγμονή και ακροριζικές κύστες. Συνήθως οι κύστες αυτές μπορούν να θεραπευτούν με μια απλή ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση).
Στην περίπτωση που έχουμε μεγάλες βλάβες οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με απονεύρωση τότε επεμβαίνουμε μικροχειρουργικά ώστε να καθαριστεί η μολυσμένη περιοχή γύρω απ’την ριζά του δοντιού. Αφού καθαριστεί επιμελώς η περιοχή πλέον ο οργανισμός μπορεί να ξεκινήσει την επουλωτική διαδικασία.

Βιοψίες σε Χειρουργική αφαίρεση κυστών και καλοηθών όγκων

Καλοήθεις όγκοι μπορεί να εντοπιστούν σε μαλάκα η σκληρά μόρια στην στοματική κοιλότητα. Η χειρουργική αφαίρεση τους μας επιτρέπει να τους εξετάσουμε ιστολογικά σε εξειδικευμένο εργαστήριο και έτσι να αποκλείσουμε την περίπτωση κακοήθειας.

Εκτομή χαλινού

Οι χαλινοί βοηθούν στην σωστή λειτουργιά της γλώσσας άλλα και του χείλους. Όταν αυτοί είναι υπερτροφικοί δημιουργούν προβλήματα όπως υφίζηση των ούλων στα μπροστινά κάτω δόντια και δυσκολία στην ομιλία .Για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων πραγματοποιείται μερική η ολική εκτομή χαλινού . Σε τέτοιου είδους χειρουργεία συνιστάται η χρήση laser ώστε να είναι αναίμακτα αλλά και για την μείωση των μετεγχειρητικών συμπτωμάτων